berzeliusdagarna 2015


I torsdags eftermiddag satt jag och Ida på flyget mot Stockholm och Berzeliusdagarna som anordnades för sextionde året på rad. Igår börjades dagen med hotellfrukost innan vi åkte mot Universitetet och Aula Magna. Resten av dagen fylldes med intressanta föreläsninga och avslutades med buller och bang med fyrverkerier (koordinerat till musik!!). På kvällen bjöds det upp till gala och trerätters middag med underhållning på Piperska Muren, vilket var himla kul! 

Idag var det ännu en dag fullspäckad med föreläsningar och aktiviteter, dagen avslutades med frågor till expertpanelen innan Berzeliusdagarna 2015 officiellt var slut, strax efter tre. Medan de flesta åkte hem tog jag och Ida tunnelbanan till Gamla Stan där vi besökte The English Bookshop och Science Fiction Bokhandeln, varpå jag fick med mig en bok från SF-bokhandeln (The girl with all the gifts). Middag åt vi på Vapianos, supergott! Väl på hotellet blev det lite lätt träning på gymmet som fanns här och efter det blev det varm choklad från Espresso house. 

Imorgon är det stan plus hemresa som gäller. Dagen kommer i alla fall börja med hotellfrukost, vilket aldrig sitter fel. Nu vet ni vad jag gjort de senaste dagarna. Vi hörs!

the kids aren't alright


Dagen har bland annat bjudit på några timmars slalomåkning tillsammans med Ida. Förhållandena var riktigt bra, speciellt när blåsten gav med sig lite grann. Solen sken och både Dundret och Gällivare visade sig från sin bättre sida. Backarna var också de väldigt fina och härliga, speciellt Fjällbranten var som en riktig dröm. Efter slalomåkandet blev det middag, fotbollsmöte och Masterchef Australien med familjen. Nu sitter jag framför Notting Hill och direkt efter att jag tittat färdigt den är det sängen som gäller. Godnatt!
 
(Tipsar än en gång om låten i rubriken, även den av Fall Out Boy. Så bra)

American Beauty/American Psycho


Efter dryga veckan (kanske närmare två) utan gympass och tyngre konditionsträning på grund av envis förkylning, var det idag dags att komma in i rytmen igen. Började med att besöka gymmet tillsammans med mamma under den timme Mathilda tränade fotboll. Körde lätt för att inte riskera ytterligare förkylningar eller infektioner, eller rentutav få besök av den gamla. Vid kvart över sju var det fotbollsträning på Sjöpen med gamla laget, kändes skönt att snöra på sig skorna efter ett alltför långt uppehåll.
 
Imorgon är det sovmorgon till ett som gäller, eftersom att jag valt att göra matteprov på fredag istället för imorgon på morgonen. Om vädret tillåter (och jag inte sover alldeles för länge) kanske det blir lite längdskidor, vilket skulle vara supermysigt. Slutar redan klockan två och efter det är det hästskötning och en del läxor som bör tas itu med. Nej, nu ska jag försöka skriva det allra sista på en svenskauppgift, så den är ute ur världen. Godnatt!
 
(Kan passa på att tipsa om låten i rubriken, plus bandet som spelar den; Fall Out Boy, som är bra)

RSS 2.0